DENSOMANIAK RADIO PLAYER

Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

petak, 19. kolovoza 2016.

Veoma je smešno da se popularnost densića iz devedesetih godina i POKRET DENSOMANIAK okarakteriše kao nekakva kriza društva. Iako svi veoma dobro znamo šta je sve bilo u tim nesrećnim devedesetim, ono što je možda bio najveći kvalitet tih devedesetih, jeste upravo DENS muzika tog perioda. Dens je bio tada popularan u bukvalno celom svetu, a naši izvođači su to veoma dobro radili i izbacivali sjajne hitove koji, kao što vidimo, i danas uveseljavaju i drmaju omladinu. Neka svako odvoji jedan dan i neka na "jutjubu" prelista pesme raznih izvođača iz tog vremena i oduševiće se koliko gotivnih stvari ima, koje će podsetiti na ekskurzije, prve ljubavi i muvanja, prvo pivo i sve ono što karakteriše pubertetski period. Ništa kvalitetnije stvari od onih koje smo mi imali prilike da slušamo nisu radili 2 Unlimited, Snap, Technotronic i ostala plejada sjanih stranih izvođača dens muzike.
Mnogi pogrešno povezuju dens muziku sa svim onim nesrećama koje su nas zadesile. Nije kriva dens muzika za demonstracije, za pljačke, za brutalna ubistva, za ratove... Dens muzika je u celom svetu tih godina bila popularna, tako je bilo i kod nas. Tada je 3K imao sjajnu ulogu jer je "krao" signal VIVE i svi smo uživali i đuskali uz gore navedene strane izvođače. A naši su samo pratili trend koji je postojao i odlično se uklapali.

Tih devedesetih su postavljeni nekakvi "standardi" i u oblačenju, nike air max su bile obavezne, duksevi, kappa trenerke i slično je bila nekakva "uniforma", ali zar to nemamo i danas, zar i danas skoro 10-15 godina kasnije nemamo nekakve modne detalje koji se furaju u gradu i koji su "pod obavezno"? Šta je sa pomamom sa CC naočarama kod riba ili izlizanih fensi farmerki kod likova? Kao što su air max i slično bili obeležje onih godina tako je i ovo obeležje ovih. S tim što se neki detalji definitivno vraćaju ili su se vratili u modu, kao što su air max patike, ali povratak mode i muzike iz tog vremena ne treba okarakterisati kao vraćanje unazad i kao želju za onim ludačkim i nesrećnim vremenima, kao nekakvo kočenje Srbije u "napretku". Povratak dens muzike devedesetih DENSOMANIAK POKRET nije vesnik povratka zlih vremena, ko tako razmišlja zaista je neozbiljan...

Ako je neko skeptik, neka uradi mali eksperiment koji sam naveo, sedite i listajte na "YOUTUBE" hitove devedesetih.... ili evo još bolje ideje slušajte DENSOMANIAK RADIO i prisetite se dens muzike 90ih. U klubovima se puštaju (Dr. Iggy, Funky G, Dee Monk, Alpha team, ET, Energija, Moby Dick, Tap 011, W-Ice & Power team...) DENS SE VRAĆA ALI MU IPAK TREBA JOŠ NAŠE POMOĆI I PODRŠKE!

Nema komentara:

Objavi komentar